Banner

U bevindt zich hier: Home·Duurzaam Bouwen·Groene Energie

 

Groene Energie

Groene energie is in het bedrijfsleven een van de meest gehoorde termen. En dat is niet zo vreemd. Naast het streven om spaarzaam om te gaan met fossiele brandstoffen en het milieu te sparen, is het gebruik van groene energie een pre om opdrachten te verwerven. Een contract voor groene energie afsluiten bij de energieleverancier wordt daarmee voor elk bedrijf bijna een vanzelfsprekendheid.

Bij Barth Installatietechniek gaat groene energie nog een stapje verder. Want steeds meer bedrijven willen op een andere manier energie genereren, enerzijds om het milieu te sparen, anderzijds om kosten te besparen. En de mogelijkheden daartoe ontwikkelen zich snel.

Op dit moment is het voor de meeste bedrijven geen optie om energie louter te onttrekken uit deze nieuwe vormen van energiewinning. Wel is het mogelijk om deze vormen van energie te integreren in de bestaande installatie. En zo gebeurt het ook steeds vaker. Barth Installatietechniek houdt zich nauwgezet op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Installaties met warmtepompen, waarmee warmte uit de bodem en lucht wordt onttrokken om te verwarmen (maar ook om te koelen tijdens warme periodes) worden al volop toegepast. Verder zijn PV-systemen (zonne-energie) en windmolens aan een opmars bezig. Dat geldt ook voor systemen met opwekking van energie uit biomassa.

Barth Installatietechniek kan u, op een realistische manier, voorlichten over alle aspecten van groene energie in combinatie met uw installatie. En de theorie vervolgens vakkundig in de praktijk brengen.